Τα σκυλιά AKITA

Τα σκυλιά AKITA

Η Αμερικανική λέσχη κυνοφιλίας, ενέκρινε και αποδέχτηκε το Αμερικάνικο πρότυπο της ράτσας στις 4 Απριλίου 1937. Έκτοτε και μέχρι σήμερα η δημοτικότητα του αμερικάνικου προτύπου Ακίτα συνεχίζει να είναι ραγδαία.

Η Αμερική έχει τον μεγαλύτερο πληθυσμό Ακίτα. Επίσης η δημοτικότητά τους αναμένεται να αυξηθεί ακόμη περισσότερο ανά τον κόσμο, επειδή το Ακίτα είναι ανεκτικό σε ακραίες καιρικές συνθήκες.

Η ιστορία των ΑΚΙΤΑ έχει ξεκινήσει απο πολύ παλιά. Πρώτα ήταν η ιστορία Hachiko, ένα απο το πιό σεβαστό ΑΚΙΤΑΣ όλου του χρόνου. Το 1937 η XELEN KELLER ήταν η πρώτη διάσημη Αμερικανίδα που απέκτησε ένα ΑΚΙΤΑ.

Τα χαρακτηριστικά του Ακίτα:

Γενική εμφάνιση του ΑΚΙΤΑ. Ως ένα ισχυρό, ατρόμητο και περήφανο σκυλί, ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ, ΑΦΟΣΙΩΜΕΝΟΣ, ΠΙΣΤΟΣ, ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗΣ, ΕΞΥΠΝΟΣ, ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟΣ. Τα ΑΚΙΤΑ έχουν γίνει θρύλος για την πίστη και την αφοσίωση που έχουν δείξει προς τους ιδιοκτήτες τους. Το ΑΚΙΤΑ είναι ένα σκυλί φρουράς. Το ΑΚΙΤΑ δεν είναι επιθετικό προς τους ανθρώπους, αλλά έχει για πολύ καλά ανεπτυγμένη φύλαξη και ένα προστατευτικό ένστικτο.

Η πίστη και η αφοσίωση που επιδεικνύονται απο ένα ΑΚΙΤΑ είναι φαινομενικές. Ώς κουτάβι, το ΑΚΙΤΑ μοιάζει με ένα μαλλιαρό αρκουδάκι. Το αρκουδίσιο κεφάλι του και η παχιά ουρά είναι χαρακτηριστικά γνωρίσματα της ράτσας, αλλά και τα άπειρα χρώματα και σχέδια καθιστούν αυτό το σκύλο μοναδικό. Μέσα στο τεράστιο αρκουδόμορφο κεφάλι του υπάρχει ένα εξαιρετικά ευφυές μυαλό. Το ΑΚΙΤΑ έχει μια εσωτερική ικανότητα να σκέπτεται απο μόνο του, και ένα πολύ ανεξάρτητο χαρακτήρα. Το ΑΚΙΤΑ μαθαίνει γρήγορα και βαριέται εύκολα.

Υπέροχοι Σύντροφοι. Η ζωή με ένα ΑΚΙΤΑ σύντροφο είναι σπάνια πληκτική. Είναι ιδιαίτερα ευχάριστη, γεμάτη από τρυφερότητα διασκέδαση και εκπλήξεις. Τα ΑΚΙΤΑ και τα παιδία μπορούν να αναπτύξουν μια θαυμάσια σχέση. Τα κουτάβια αυτής της ράτσας που ανατρέφονται μαζί με τα παιδιά είναι συνήθως καλά μαζί τους.

Κοινωνικοποίηση είναι το κλειδί για ένα ΑΚΙΤΑ. Η κοινωνικοποίηση του ΑΚΙΤΑ απο πολύ μικρή ηλικία, είναι ότι πιο βασικό για να τον καταστήσετε έναν ολοκληρωμένο όλο εμπιστοσύνη σύντροφο και φύλακα σκύλο. Το ΑΚΙΤΑ ανθεί πλάι στην συντροφία του ανθρώπου και θα πρέπει να είναι μέλος του σπιιτικού σας και όχι απλώς ένας σκύλος παρατημένος στην αυλή αγνοημένος.

Είναι το αμερικάνικο ακίτα, που μοιάζει με αρκούδα και οι άνθρωποι εκεί στην Ιαπωνία απο όπου κατάγεται, συνήθως το χρησιμοποιούν για το κυνήγι της αρκούδας και την φύλαξη της οικογένειας.

TOP